GESCHIEDENIS

Accordeonvereniging De Aria’s werd opgericht op 7 februari 1955. Het idee voor deze oprichting kwam van A. Westerhof, T. Kranenburg en H. Prins. Dirigent W. van de Donk werd benaderd om te dirigeren en les te geven. Deze dirigent is vele jaren de motor en bindende factor voor De Aria’s geweest. Hij is tot 1982 dirigent geweest.

De eerste repetitieruimte bevond zich in de steenfabriek van De Ariëns. De meeste van de vijftien leden waren op deze steenfabriek werkzaam. De naam “De Aria’s” is een afgeleide van deze naam. Ondanks scepsis van de bevolking is na één jaar de eerste uitvoering gegeven. De zaal zat bomvol.

 

Door de jaren heen hebben wij diverse repetitieruimtes gehad. Deze varieerden van de eerder genoemde steenfabriek tot een schoolgebouw. Op dit moment repeteren wij in het Verenigingsgebouw van de N.H. kerk op het Dorpsplein.

 

Na het begin, waarin 15 leden genoteerd stonden, is het met de vereniging bergopwaarts gegaan. Alleen in de jaren zeventig en tachtig zijn we door een diep dal gegaan. Alles is toen uit de kast getrokken om nieuwe leden te werven. Dat dit gelukt is, blijkt wel uit de huidige omvang van de vereniging. Nieuwe leden zijn echter altijd welkom.